Storkenebb familien er et funn for hagen vår. Vi har den frie natur rundt oss, og det betyr at vi bare kan gi opp kampen mot sneglene. De vil uansett komme. I år har vi heldigvis sett mye mindre til de enn tidligere år, og så prøver vi å ha flest stauder og sommerblomster som de ikke synes er spesielt spennende. Forskjellige typer storkenebb, geranium, er dermed en slager her hos oss.

Fortsatt er det et relativt ferskt bekjentskap. Da vi kjøpte huset var det en lav lilla storkenebb i to av bedene i hagen, og jeg la merke til at de fikk stå i fred fra sneglene. Da hagen ble lagt om i forbindelse med drivhusbyggeriet var dette en av staudefamiliene som jeg undersøkte med tanke på ny beplantning. Nettsteder og artikler om geranium ble studert med tanke på hvilke som ville passe inn hos oss.

Vi har nå fem forskjellige, og det kjekke er jo at de blomstrer på forskjellige tidspunkt. Dermed kan vi nyte dem fra vår til sensommer. De passer også godt sammen med andre stauder, spesielt synes jeg, på grunn av deres letthet.

 

hagen i juni 2018 328
Denne skikkelig rosa varianten har vokst seg stor både i høyde og volum, men blander seg fint med blomstene rundt. Her er det gress som står i bakkant.

 

hagen i juni 2018 322
Dette er et litt rotete bilde, men det viser den rosa storkenebben i bakkant, så kornblomster, roser med hosta til høyre, og blålilla lavendel og rosa akeleie i forkant.

 

 

hagen i juni 2018 288 (2)

 

hagen i juni 2018 287 (2)
Denne blålilla fylte varianten har blomstret nydelig en stund, men er på hell i disse dager. Jeg har plantet den i to bed, og det ser ut til at den trives bedre i det ene bedet enn det andre. 

 

hagen i juni 2018 083 (2)
Gresset som her er på vei opp gjennom storkenebben vil etter hvert dominere mer når storkenebben er avblomstret.

 

 

 

hagen i juni 2018 015 (2)
Bak zinnia kan en se siste rest av den lilla storkenebb varianten som blomstrer først i hagen her hos oss. Den er et nytt bekjentskap som ble kjøpt inn i fjor, og jeg er kjempefornøyd. Legg merke til de hvordan de som er avblomstret ligner på et fuglehode med langt nebb.