Hos mitt lokale hagesenter så jeg ny liten plante som jeg ble nysgjerrig på, Lewisia cotyledon . Det er ligger lavt på bakken, har tykke sukkulentlignende blad og passer fint i forkant i bedene og i steinbed. Den liker veldrenert jord.

Hos oss hadde vi fjernet en blomst som var for dominerende, og da fant jeg ut at jeg ville prøve denne ettersom den stod der og strålte mot meg.  Det var i flere fine farger, men jeg valgte disse som er ganske pink.  De passer fint sammen med den blålilla lavendelen som står på den ene siden og blå isop, Hyssopus officinalis, på den andre.

hagen i juni 2018 242 (2)

Den skal blomstre gjennom det meste av sommeren dersom jeg er flink til å plukke vekk visne blomster. Jeg vurderer også å plante noen blant steinene i muren under gjerdet ved drivhuset. Så nå er jeg spent på hvordan dette nye bekjentskapet blir? Foreløpig ser det lovende ut.