I barndommen så hadde farmor et helt fantastisk bed av Dahlia, som hun kalte dem. Bedet flommet over av blomster, og det stod på framsiden av en steingard som gikk bort til hønsegården. Jeg husker nydelige buketter som vi fikk med oss hjem etter helgebesøk. Jeg minnes at hun kalte blomstene Dahlia, men i dag kaller vi dem like gjerne Georginer.

Jeg har gitt opp å plante Georginene ut i bedene våre, fordi jeg blir så lei meg når de blir spist opp av sneglene. Løsningen her hos oss er at vi planter dem i krukker som står på terrassene hvor det er liten sjanse for at sneglene får tilgang.

Om vinteren oppbevarer vi knollene i drivhuset, i en putekasse som har fått nye oppgaver. Drivhuset holdes frostfritt, og putekassen som er av tre, med spiler som filtrerer lyset en hel del, gjør at det blir relativt mørkt.

Det er andre sesongen med denne løsningen, og vi koser oss nok en gang med vellykket blomstring. Under følger bilder av en del av årets blomster som vi gleder oss stort over.

DSC_1716 (2)

DSC_1715 (2)

DSC_1713 (2)DSC_1714 (2)

DSC_1533 (2)

DSC_1532 (2)

DSC_1529 (2)