Etter en fantastisk forsommer er hagen i en helt annen tilstand enn den var i fjor på denne tiden. Sneglene er der, men heldigvis ikke som sultne horder.

Vi har fire forskjellige farger på orientvalmuene i hagen, og min begeistring for denne typen blomster vokser for hvert år.  I år hadde staudene vokst seg enda kraftigere og vi har dermed kunnet glede oss over mange, vakre, svaiende blomster i lang tid.

Det er fascinerende å holde på med hage fordi en lærer noe nytt hele tiden. Den røde valmuen var en blomst som pyntet opp i grøftekantene blant prestekragene. Den var som dæsj av rødt på endeløse marker i Danmark, og i maleriene til verdenskjente kunstnere med kvinner i fotside kjoler på piknik i det grønne.

Så ser en noen store kraftige valmuer i hagen til venner og blir kjent med stauden; orientvalmuen. Vi fikk en avlegger, og resultatet var at en ble oppmerksom på planten, og begeistret da en fant nye farger på hagesentrene.

Orientvalmuen har kommet for å bli i vår hage.

hagen i juni 2018 064 (2)

 

hagen i juni 2018 077 (2)
En liten kar på jobb!

 

hagen i juni 2018 256 (2)
Det nyeste tilskuddet blant valmuene. Vakker!

 

hagen i juni 2018 013 (2)
Rosa zinnia passer godt sammen med den rosa valmuen.

 

hagen i juni 2018 269
Den hvite som knopp, blomst og frøkapsel.

 

hagen i juni 2018 071
Sammen med salvie, geranium, rose med mer.

 

hagen i juni 2018 018 (2)
Så vakre og anbefales på det sterkeste.