Jeg så kinesisk gressløk som kantblomst i en av hagene vi liker å stikke innom når vi er på besøk hos familien i Nederland. Da begynte jeg å leke med tanken om å ha kinesisk gressløk i vår hage.

270

258

240

Som du ser av bildene over fungerer det med gressløk som kantblomst. Det er faktisk ganske stilig. Denne hagen som heter “de Boschhoeve” kombinerer blomster og grønnsaker på samme måte som engelskmennene gjør i deres “Cottage gardens”. Jeg har stor sans for denne typen kombinasjonsdyrking selv om vi nok ikke har arealet her hos oss til å gjøre det helt på denne måten.

Da vi var i “de Boschhoeve” handlet jeg kinesisk gressløk frø som jeg sådde i drivhuset den første hagesesongen vi hadde det. Det ble en del spinkle planter som så ganske så puslete ut. Jeg hadde ingen forventning om at de ville overleve den første vinteren.

Til min glede så kom de opp den påfølgende vår i en mye kraftigere utgave, og de har bare fortsatt å utvikle seg. I år er de ganske så flotte, og derfor deler jeg noen bilder av hvordan de tar seg ut nå.

DSC_1601

DSC_1604

DSC_1605 (3)

Sommerfugler og andre insekter er på gressløken sine blomster gjennom hele dagen.

DSC_1781 (2)

DSC_1772 (2)

DSC_1689 (2)