I fjor laget vi et nytt bed, og der plantet vi en Buddleia i hver ende. Vi har prøvd oss på Buddleia en gang før uten å lykkes, men nå ser det heldigvis ut til at begge klarer seg fint.

Jeg valgte buskene i to forskjellige nyanser av lilla, og den mørkeste kom senest i blomst. De vokser også forskjellig. Den lyseste er en ganske lav og bred busk, mens den andre har mye lengre skudd og har vokst meg godt over hodet. Begge ble beskåret i vår. Om de fortsetter å utvikle seg slik vet jeg ikke, så en får følge med og se hva som skjer neste hagesesong.

 

 

DSC_1809 (2)

DSC_1812 (2)

DSC_1556 (2)

I disse dager er det mye fokus på å legge til rette for humler og bier med fler. Dette legger et ansvar på oss som er glad i hage, og vi har blitt mer bevisste på at hagen har planter som er til glede for insektene i naturen rundt oss. Det er derfor  tilfredsstillende å høre at det summer rundt oss, spesielt på solrike dager.

Jeg har fått med meg at Buddleia busken fortsetter å sette blomster når en klipper bort de visne. Så jeg er fort ute og fjerner de som har sett sine beste dager

Til tider er det mange sommerfugler som koser seg på de mange små blomstene, men også flere av hagens andre insekter tiltrekkes av disse.

DSC_1815 (3)