For å presentere Crocosmia må jeg ty til maken sin del av hagen. Det er hovedsakelig der de står og strutter i disse dager. Bildet under viser begynnelsen av blomstringen.

DSC_1641 (2)

DSC_1644 (2)

Vi ble betatt av Crocosmia under hagebesøk i Nederland. Det første bildet under viser bed som det er liten sjanse for å få til i en hage med normal størrelse, men en har jo lov til å drømme og til å prøve seg fram. Her er det store grupper av blomster med blant annet Dagliljer i forgrunnen og så skimter en de røde Crocosmia i bakgrunnen. I de påfølgende bildene har jeg tatt nærbilder av Crocosmia fra forskjellige bed i samme hage.

DSC_0271 (2)

DSC_0290 (2)

DSC_0308 (3)

DSC_0307 (2)

DSC_0306 (2)

Vi plantet de første i vår hage for noen år siden, og det har bare blitt flere og flere etter hvert som gleden over denne blomsten har økt. Nye bed vokser fram og Crocosmia blomstene blir en del av den nye beplantningen.

DSC_1649

Noen Crocosmia smyger seg også opp og fram blant blomstene i bedene oppe i den øvre delen av hagen, til min store glede.

DSC_1696 (2)