DSC_1445 (2)Jeg må innrømme at jeg har veldig dårlig samvittighet når det gjelder hagebloggen min. Kun et innlegg i 2017!! Da kan den vel ikke kalles en blogg? For da burde jeg vel strengt tatt legge ut hage oppdateringer med jevne mellomrom?

Det har vært en kald vår, og en våt, våt sommer! Resultatet er at hagen ikke har oppført seg helt slik jeg hadde sett for meg. Regn og vind tok knekken på mange av de høyreiste blomstene i hagen. Det tok en stund før sneglene kom, men da de kom, var det rene invasjonen av brune horder. Både husbonden og jeg har vært ute i sene kveldstimer og sanket slimete hagefiender.

Nå i august er det på tide å ta en liten oppsummering; hva vi har gledet oss over i år, og hva hadde vi ønsket å se mer til? Nå har jeg gått gjennom bildene og startskuddet går med den vakre sommerblomsten Zinnia.

I fjor sådde jeg en del Zinnia. Det er en blomst som jeg ble glad i da jeg bodde i Frankrike for mange år siden. Jeg hadde dem i hagen min, og de blomstret strålende gjennom hele sommeren.

I fjor sådde jeg ikke så mange. De som fikk vokse opp og blomstre ga meg inspirasjon til å så flere denne vinteren. Det har vært en hard kamp mot sneglene, som dessverre ser ut til å elske Zinnia. Heldigvis har noen overlevd, og gleder oss med sine klare farger. En Asters har sneket seg med på det ene bildet.

Jeg plantet store krukker med Zinnia og Asters, og har ventet i spenning på om det ville bli så fint som jeg sett for meg. Det ble det ikke, selv om flere har klart seg. Sneglene har hatt festmåltider. Jeg skal ta bilde av krukkene slik at dere kan få se, og jeg er sikker på at en hel del kan forestille seg hvordan det skulle vært!

I morgen er vi lovet sol selv om det ikke blir sommervarmt. Det gir oss heldigvis anledning til noen timers hagesyssel, og med det avslutter jeg dagens innlegg og lover at det kommer mer i morgen.