Så…da var jeg i gang igjen.

I vinterferien uke 9 ble drivhuset gjort klar får årets hagesesong. Det meste av frø er sådd når dette skrives og arbeidet med å prikle om i potter er også godt i gang. Det er like spennende hvert år å gå og vente på at de første frøene spirer. Turene for å sjekke kuvøsen blir mange, og når små grønne blader folder seg ut fra jorden er det lykke. Det er bekreftelsen på at nå er sesongen i gang.

WP_20170419_20_26_58_Pro.jpg

I år har mange paprika- og chilifrø funnet veien til drivhuset vårt. Det er som følge av at voksne barn ser muligheten til selv å dyrke fram nyttige spiselige vekster. Vårt drivhus blir dermed starten på prosjektet ettersom vi har kuvøse og oppvarming. Alle er priklet over i egne potter, og det er snart tid for en ny runde med større potter. Det er kjekt med felles prosjekter, men heldigvis flytter det meste ut av drivhuset når varmen ute slår til. Noen flytter da i drivbenk som kan beskytte litt, og andre til et drivhus som ikke er oppvarmet. Resten regner jeg med vil bli gitt bort til venner og bekjente. Det blir alltid flere planter enn en hadde planlagt; A- fordi en sår flere frø i tilfellet noen ikke spirer. B- så prikler en om alt i tilfellet noen ikke klarer seg. C -når så de fleste står der og strutter så kan en jo ikke kaste de, fordi en har jo brukt tid på plantene og de må jo få leve? Resultatet er fulle plantebord og ikke nok plass til alle staudene og sommerblomstene til mor som nå trenger til mer plass.