I fjor prøvde jeg meg med å så Agapantus frø. Noen hadde jeg høstet fra egne blomster, og så hadde jeg kjøpt en pakke frø. Det var ikke så mange små planter som kom opp. En plante fra frøpakken, og tre fra egne frø av en total på rundt 30 frø.

Gjennom fjorårets plantesesong vokste de til, og jeg plantet dem om i større potter flere ganger. De overvintret i drivhuset og fikk ganske romslige potter sist på vinteren. Til min store glede har den ene planten blomstret allerede nå i år, mens de tre andre fortsatt kun har blader.

DSC_1703 (2).JPG

Jeg hadde ikke ventet å få blomst på noen av dem i år, og ble derfor ekstra glad over resultatet. Under er et bilde av den ene blomsten som synger på siste verset nå. Den har en lysere blåfarge enn de andre vi har, og selve blomsten er også større.

DSC_1704 (2)

Til min store glede har også hybrid plantene overlevd vinteren i bedet, og er nå i gang med å blomstre. Disse Agapantus plantene er mindre enn de vi har i potter, men det gjør ingen ting. Det er spennende og kjekt å se at det en prøver på i hagen lykkes. Dette er altså en hybrid variant av Agapantus, som overlever vinteren her ute i bedet. Vi bor i sone H1, og det kan selvfølgelig være en medvirkende faktor.

DSC_1702 (2)

 

DSC_1474 (2)

Når det gjelder de eldste plantene så vokser de i størrelse for hvert år, og antall blomster per plante øker også. I år har de vært riktig flotte, og de begynte med blomster tidlig vår inne i drivhuset, og har fortsatt gjennom hele sommeren.

DSC_1414 (2).JPG

DSC_1417 (2)

DSC_1711 (2).JPG

DSC_1803 (3)

Nå ser jeg fram til at de tre små plantene som ikke blomstret i år forhåpentligvis kommer med blomster neste sommer.