Valmuer som lyser opp åkrene i mine barndomsminner fra feriene i Danmark. Foreviggjort av berømte kunstnere i maleriene deres. Nå også i vår hage.

I fjor ble de første staudene av forskjellige valmuer plantet i bedene. Da fikk vi kun gleden av å nyte en blomst eller to fra de forskjellige plantene, men i år så står de der og er en fryd for øyet. Jeg må innrømme at vi har hatt de små guloransje valmuene som bare har kommet og slått seg ned i hagen vår, men de store vakre, overdådige har først nå gjort sin entré.

Jeg har i spenning fulgt knoppene etter hvert som de har blitt større og større, for til slutt å åpne seg og avsløre disse vakre nesten uvirkelige blomstene. De store hodene står og vaier på lange stilker, og når en ser ned i blomsterkronens midte så er det rene underverket som trer fram. Det er fascinerende.

Noen ettårige valmuer er det også ettersom jeg hadde noen frø fra i fjor som jeg ikke hadde fått sådd. Disse har også begynt å blomstre, og har en fantastisk nesten svart farge. Nå har jeg vært en runde i hagen og fotografert. De er så vakre og jeg må ha dem på bilder slik at jeg kan nyte dem også etter at de har blomstret ferdig.

DSC_0155 (2)
Denne har vi hatt gleden av å ha i hagen i flere år, og det er sikkert mange av dere som har den rundt omkring i bedene.
DSC_0043
Her er en av nykommerne. Er den ikke delikat?
DSC_0053
Jeg synes alltid det er kjekt å få med innsekter på bildene. Det er stor aktivitet i hagen nå. Noen dråper regn etter en byge henger igjen på kronbladene.
DSC_0051
Noen vil ikke la meg se alt…
DSC_0057
En tander rosa som ikke er så høy.
DSC_0060 (2)
En ganske lav ettårig type.
DSC_0061
Er den ikke flott? Den varierer også noe, som de neste bilder vil vise.
DSC_0071
Denne åpnet seg helt.
DSC_0069
Nesten som en svart tulipan, og så har den besøk av en ivrig kar som er full av pollen.
DSC_0082
Et bed med valmuer i all sin prakt sammen med det andre som har begynt å blomstre. Her er det hovedsakelig pyntekorg og kjempeverbena.
DSC_0131 (2)
Avslutningsvis knopp og blomst som passer så bra med kjempeverbena i bakgrunnen.