Min gudmor i Danmark har hatt flotte busknellik i hagen sin, og jeg bestemte meg for å prøve å få disse til i vår hage også. Med drivhuset så hadde jeg nye muligheter, og sist vår sådde jeg en hel del busknellik som jeg plantet ut i ganske store grupper. Når jeg planter flere sammen så gjør blomstene mer av seg sammen med de andre som står i bedet. Så har jeg jo også en baktanke om at dersom jeg plukker litt her og der så merkes det ikke.

Busknelliken er en toårig plante som ikke blomstrer før andre året. De stod i ganske store klynger i fjor, men i år har de vokst seg skikkelig store og nå begynner de å blomstre. Det er ikke mange dagene før de blir skikkelig imponerende.

Fargene er blandet så det blir spennende å se det endelige resultatet. Her er noen bilder av blomstene som er på vei.

DSC_0118 (2)
Flotte farger. Noen svakt rosa er på vei nede i høyre hjørne.
DSC_0015 (2)
En litt annen rosa variant.

DSC_0112 (2)

 

DSC_0114
De røde på vei ut.