Vi har barnebarn som er glade i erter. I fjor plantet jeg sukkererter og margerter. I løpet av sommeren vokste disse seg kjempestore, og det var erter for alle i lange baner. Barnebarna er spesielt glade i å plukke ut og spise ertene fra belgene, og derfor prøver vi oss kun med margerter i år.

Det passet bra å plante frø sammen med disse to sjarmtrollene som fikk seks potter hver. Førsteklasse elevene skrev selv på dato, og at det var margerter. I de påfølgende ukene har det vært spennende å følge utviklingen til plantene som spirte fram.

Nå har vi sammen plantet de ut i et av de opphøyde bedene, men først måtte vi lage et støttestativ som ertene kan vokse opp etter. Det har engasjert de to sprudlende glade kusiner å delta i dette, og jeg ser fram til at de kan plukke erter av hjertens lyst om noen uker.

Å holde på ute i hagen, mens barnebarna leker rundt en, er virkelig en del av hagedrømmen. Lystige rop, og fantasi som nærmest løper løpsk varmer hjertet når en står på hodet i bedene og planter ut småplantene fra drivhuset.

WP_20160410_16_19_49_Rich
Jentene sine potter med egensådde frø av erter på rekke og rad.

 

Før og etter utplanting, og litt vann må de ha.

 

WP_20160522_10_56_51_Rich (2)
De opphøyde bedene, og i bakgrunnen ser en erter som vokser!

Et avsluttende bilde av to kusiner som klatrer i plommetrærne til min store fornøyelse.

WP_20160506_12_26_41_Rich
Påskeliljene blomstrer fortsatt før varmen tok de.