Jeg må begynne med et bilde jeg tok i dag av en ivrig humle i blomkarsen. Den har det like travelt som jeg har hatt det i det siste.

For kort tid siden hadde vi skikkelig sommervær, og da det begynte fikk jeg det veldig travelt. Det ble temmelig varmt i drivhuset for de små plantene, og værprognosene var såpass gode at jeg bestemte meg for å plante så mye, og så fort som mulig ut i bedene.

Det hadde kanskje ikke trengt å bli så hektisk dersom jeg hadde fulgt en tidligere plan om å lage tynne gardiner for å skjerme for solen i drivhuset. Nå kunne jeg bare angre og brette opp det som var av ermer og sette i gang.

Det bedet som ligger nærmest drivhuset, på oppsiden av terrassen, har jeg tenkt skal være et bed med flest mulig varme farger. I fjor var første sesongen i den “nye hagen” og vi plantet en del stauder og selvfølgelig mange sommerblomster. Nå var det bare å sjekke hva som hadde overlevd vinteren og tenke sammenplantninger med det jeg hadde i drivhuset.

Da passer det vel med et bilde av bedet slik det så ut før jeg gikk i gang? Det vil si…jeg hadde plantet ut de to hardføre agapantusene som står til venstre. Etter en første vinter i drivhuset skal de nå bo ute.

WP_20160506_16_28_38_Rich
En del små potter med prydtobakk er plassert ut mellom staudene. Balje med vann slik at jeg er sikker på at de ikke har tørre røtter. Kukompost, vannkanne og en gammel lilla potte til å plukke stein i. Let the show begin!

Det tok meg et par dager å bli ferdig med utplantingen. De blir en del flytting av potter hit og dit før jeg blir enig med meg selv hvor de passer best. Det som er ekstra bra er jo at en kan flytte rundt på staudene dersom jeg vil ha dem et annet sted neste år.

Nå har plantene fått vokse i et par uker og for et par dager siden så det slik ut:

WP_20160522_10_54_56_Rich
Betydelig grønnere, og det er ikke lenge før mange av disse er i blomst.
DSC_0098
De gule liljene som vi får gleden av å nyte for første gang. Den første åpnet seg i dag, og flere er på vei.
DSC_0089
Disse søte små var en ny bekjentskap i fjor og har funnet seg godt til rette. Jeg har også sådd en del med oransje farge som ble plantet ut før helgen.
DSC_0087 (2)
Det er ikke bare humlene som er aktive.