Våre Agapantus planter flyttet inn i drivhuset i høst med frøstandene på. Jeg klippet dem av og la dem på bordet. Der fikk de ligge uforstyrret i et hjørne på bordet, og senvinters så tømte jeg dem for frø. Jeg tok frø fra den hvite og de blå plantene.

Da vi bestilte frø i år så bestilte jeg også Agapantus frø fra en type som skulle være ganske herdet. Det stod på pakken at det kunne ta opp til 90 dager og lenger før frøene spirte, men den som intet prøver…

Jeg bestemte meg for å så både de innkjøpte frøene og de jeg hadde høstet fra egne planter. På den måten så kunne jeg prøve ut begge, og se hvilke frø som spirer best.

Frøene ble sådd og jeg belaget meg på å vente i 90 dager pluss på å se små spirer eller ingen ting. Til min forbauselse gikk det ikke mer enn tre ukers tid før det skjedde noe, og nå er det flere små spirer som titter opp av jorden. Det er faktisk de jeg høstet fra våre egne planter som har kommet lengst.

Så kan en jo stille seg spørsmålet, hvorfor jeg prøver meg på å så Agapantus, det vil jo ta lang tid før de er store nok til å blomstre. Utfordringen er å få det til, å lykkes med å produsere egne planter. Sommerblomster går jo greit, og det er spennende å prøve seg på noe som krever litt mer.

I dag tok jeg noen bilder av de små spirene og så måtte jeg også ta noen bilder av plantene som har tilbrakt vinteren i drivhuset og som nå står i knopp med blomster vi skal nyte denne sommeren.

WP_20160428_15_11_42_Rich (2)
Dette var den første spiren som kom opp. Gleder meg til fortsettelsen.
WP_20160428_15_11_53_Rich (2)
Spirer på vei opp fra egen høstet frø.
WP_20160428_15_33_12_Rich (2)
Flere knopper.
WP_20160428_15_33_52_Rich (2)
Knopp på den blå.