Barn er ofte glade i å plukke erter, og det var våres også sist sommer. Nå har de fått være med å så det som skal bli årets planter. Det var stort engasjement og viktig at det ble like mange på hver. Sist år plantet jeg litt for mange erteplanter så jeg begrenser det noe i år. Jentene er spesielt glade i å plukke ut ertene av belgen så jeg prøver meg med marg erter denne gangen og ser om det faller i smak.

En ting var å så ertene, men det skulle også settes opp det de skal klatre på senere. Dette var også en god aktivitet å gjøre sammen. Jentene fikk holde mens mormor festet. I går var jeg og fant lange grener i den ville delen av hagen. Disse skulle nå brukes til klatrestativ for ertene. Før vi monterte dette så blandet vi inn gjødsel i jorden. Så kan det få godgjøre seg til ertene kommer i jorden. I fjor brukte jeg kun avklipte grener i stativet jeg laget til ertene, men i år setter jeg ikke grenene i jorden. Jeg fester dem til bambus som jeg har tatt vare på fra sist år. Da jeg satte grenene i jorden sist år så begynte å slå seg til med blader og det hele. Det vil jeg unngå i år. Derfor en kombinasjon mellom bambus og grener.

Det er sikkert mange av dere der ute som har et forhold til danske Claus Dalby. Nå skal jeg prøve ut en ting som han gjør; nemlig binde ned rosene. Noen av rosene skyter skikkelig lange skudd og det er disse jeg nå har festet slik at det forhåpentligvis kommer enda flere blomster. Det blir spennende å se om dette fungerer her i hagen.

Ellers har det blitt en del rydding i staudene og trimming av rosene, men det er fortsatt mye som gjenstår. Det som begeistret jentene er at det er god gang i jordbærplantene. De står i høybedene og har fått mange nye grønne blader som lover godt.

Til slutt noen bilder fra dagens hageaktiviteter:

WP_20160410_16_19_49_Rich
Her står ertene på rekke. Jentene er fornøyd.
WP_20160410_15_16_00_Rich
Rosene som jeg har bundet ned. Her kommer det også en del tulipaner.
WP_20160410_15_14_58_Rich
De opphøyde bedene. Jeg er utrolig glad for at vi fikk lagd disse.
WP_20160410_15_15_41_Rich
Halima skulle gjerne hatt tak i litt gjødsel. Hun synes det er snadder. Stativet er montert. Klar for erter.

 

WP_20160410_15_15_29_Rich
Friske grønne blader.
WP_20160410_15_15_17_Rich
Jordbærene som jeg plantet i fjor. Her er de på god vei.
WP_20160410_14_06_57_Rich
Her står juleroser, påskeliljer og tulipaner selv om en bare ser de to første.
WP_20160410_14_06_30_Rich (2)
Små påskeliljer som lyser i solen.