Hypericum buskene har blitt skikkelig kraftige. Både i fjor og i år klippet jeg dem ned tidlig på våren, og de har fått kraftig tilvekst av mange grener som gir volum til buskene. Nå håper jeg at de ikke blir noe særlig kraftigere ettersom det er plantet tett i bedet de står i, og det begynner å bli noe trangt om plassen.

Buskene har alle gule blomster, men fargen på bærene som kommer etterpå har noe varierende farge. Noen får nærmest svarte bær når de er helt modne, mens andre er noe lysere. Det er spesielt dekorativt når det meste andre i bedet synger på siste verset.

Det var min bedre halvdel som introduserte Hypericum til hagen vår. Da vi først plantet de i hagen stod buskene og sturet og så heller stusselige ut, men etter at de ble flyttet over i det nye bedet har de bokstavelig talt blomstret.

På bildene under er det både blomster og bær på samme busk, samt ferdigblomstret busk.

DSC_1442 (2)

DSC_1429

DSC_1427

Jeg vet ikke hvor mange av dere som selv har Hypericum i hagen? Kanskje det frister?