I min farmors hage var det akeleier. Gode barndomsminner har gitt inspirasjon til hva vår hage inneholder i dag, og akeleiene er selvskrevne.

Da vi fikk bygget drivhus ble flere av bedene borte, og akeleiene vi hadde i hagen nærmest utradert. Jeg prøvde å ta vare på noen av dem, og her er bilder av disse. Jeg håper at vi neste år har enda flere ettersom de er flinke til å selvså seg, og det er noen små planter her og der som ikke har blomstret i år. Disse vil det være spennende å følge neste år.

I hagen vår har jeg georginer, og nytt av året er et peon bed. I det nye peonbedet har jeg plantet flere akeleier. De hører sammen. For meg er minnene fra farmor sin hage blant annet knyttet til georginer, peoner og akeleier. Hver gang jeg går rundt i hagen og ser på disse i våre bed vandrer tankene tilbake til verdens snilleste farmor som omga seg med vakre blomster i den delen av hagen som ikke var avsatt til nytte.

Nå er årets akeleier ferdig blomstret og jeg er nysgjerrig på hva jeg har i vente neste år.

DSC_0033 (2)
Akeleien, mer enn en blomst.

 

DSC_0035 (2).JPG
Denne sart rosa står i peonbedet.
DSC_0025
Et blikk inn i blomsten.

 

 

DSC_0022 (2).JPG
Blomst og frøstand.