Bestanden av hortensia i hagen øker fra år til år. Det begynte med søylene til den fine buede trappen ned fra stueterrassen. Jeg måtte jo ha noen fine krukker på disse søylene og hortensia i blomst var, og fortsatt er, løsningen. Jeg har prøvd et par andre blomster, men hortensia er og blir favoritten.

Det har seg slik at når vinteren er over begynner som regel hortensiaen i krukkene å spire. Jeg sliter med å kvitte meg med blomster som ser ut til å ha et ny sesong foran seg, og konsekvensen er at plantene fra krukkene har blitt plantet ut i hagens bed. Der har de vokst og utviklet seg til ganske så store utgaver av hortensia. Jeg har nemlig et behov for å ha blomstrende hortensia i krukkene og klarer ikke å vente til fjorårets planter blomstrer på nytt.

Det kjekke med hortensia er at de blomstrer helt til frosten tar de når de først har kommet i gang og de gjør virkelig noe av seg i bedet. Det er en blomst jeg har blitt virkelig glad i.

Trappen opp til terrassen. Bildet er fra det ene året da jeg hadde plantet margeritter i krukkene. Dessverre finner jeg ikke akkurat nå oversiktsbilde med hortensia.
Trappen opp til terrassen. Bildet er fra det ene året da jeg hadde plantet margeritter i krukkene. Dessverre finner jeg ikke akkurat nå oversiktsbilde med hortensia.
DSC_0105
Heldigvis har jeg her et bilde av hortensia i krukken på søylen. Er den ikke staselig?
Vakker, hvit og blomstrer rikelig.
Vakker, hvit og blomstrer rikelig.
Nytt bed av året.
Nytt bed av året.
Tett på en svakt rosa variant.
Tett på en svakt rosa variant.
Fikk denne i gave på forsommeren og hadde den helt perfekte krukken.
Fikk denne i gave på forsommeren og hadde den helt perfekte krukken.