Bildet over er tatt i Nederland. Vi besøker fast denne hagen når vi er hos svigers, og jeg ble fascinert av hvordan en hadde brukt gressløk til å kante noen av bedene. Det er virkelig flott synes jeg. Så da var det bare å gå til innkjøp av frø. Slik vil jeg også ha.

I fjor sådde jeg kinesisk gressløk i drivhuset, og en hel del spirte. Jeg plantet ut på rekke og rad i det ene høybedet. I det andre høybedet sådde jeg et par rader direkte. Vel, det var ikke mye å skryte av, og jeg ga opp hele greien. Vi kjøpte inn vanlig gressløk og plantet denne ut i det ene høybedet.

Stor var gleden nå i vår. De plantene jeg hadde plantet ut fra drivhuset i fjor og som ikke hadde trivdes noe særlig, kom nå tilbake med en helt annen vigør. For en glede! Den vanlige gressløken som vi plantet ut tror jeg nærmer seg 50cm i diameter. Vi har skikkelig gressløk i år, både kinesisk og vanlig.

Den kinesiske gressløken er ikke så flott som på bildet fra Nederland, men den vokser og ser ut til å trives. Hvem vet hvordan den vil se ut senere denne sommeren?

DSC_0027
Min lille avdeling med kinesisk gressløk.
DSC_0020
Jeg har plantet ringblomster i urtebedet bak gressløken. Liker å pynte i det nyttige.
DSC_0120
Den vanlige gressløken som er gigastor i år.
DSC_0081
Den store vanlige gressløken.