I dag har jeg tilbrakt noen deilige timer i drivhuset. Jeg er utrolig takknemlig for radioen jeg fikk til jul, for nå er det enda kjekkere å stå og jobbe ute i drivhuset. Dagens jevne regnvær legger ingen demper på hyggen ved å stå der inne blant alt det nye plantelivet.

I mars hadde IKEA tilbud på sitrus tre, og da anskaffet vi oss et sitrontre som skal holde limetreet med selskap. Det henger noen sitroner på det, og så har det begynt å blomstre. Vi håper på mange flere sitroner. Sammen med Jasmin hybridene som også står i drivhuset så er det ikke lenge før en kan nyte duften av alle disse blomstene. Jeg husker godt hvor behagelig det luktet i fjor. Foreløpig er det ikke nok blomster til å fylle rommet med blomsterduft.

I dag har jeg sådd det meste av frøene som ankom denne uken. Noen av dem skal ikke inn i kuvøsen, faktisk helst stå litt kjølig. Jeg har foreløpig sådd bare en av disse pakkene, men planlegger å så resten i morgen. Tenker en del på hvordan jeg kan løse dette på best mulig måte. I dag er det jo passe temperatur i drivhuset, men med en gang solen skinner så er det sommer der inne.

Jeg har også begynt å prikle noen av småplantene. Jeg var veldig bevisst da jeg sådde prydtobakk at jeg ikke skulle få samme mengde småplanter å prikle som i fjor. På tross av dette så har jeg en drøss med rød prydtobakk planter. Den blir ca 60cm høy. Jeg har også sådd hvit prydtobakk som blir så høy som 150cm. For mange år siden så jeg denne i bedene på Flor og Fjære og ble fasinert. Jeg fikk tak i frø i Nederland og nå ser det ut til at jeg kommer til å ha en hvit skog i hagen i år. Så langt ser det ut til at hvert frø blir til plante. Jeg deler gjerne med meg ettersom det vil være synd å kaste. Ta kontakt dersom du er interessert og bor i Stavanger/Sandnes området.

Ellers har jeg priklet noen dahlia og blomkarse i dag, og disse har jeg heldigvis i et mer normalt antall.

Jeg legger ved noen bilder fra drivhuset og dagens aktiviteter.

WP_20160402_12_53_45_Pro_LI
Disse brettene synes jeg er veldig praktiske å så i. Erfaringen er etter hvert at et brett per slag er passende. Jeg varierer noe mengden frø alt etter type plante og størrelse på frøene.
WP_20160402_12_53_57_Pro_LI
Når jeg har sådd frøene så setter jeg dem i vasken slik at brettene trekker til seg fukt før jeg setter dem i kuvøsen.
WP_20160402_16_50_56_Pro_LI
Nå har jeg satt opp tre store plantebrett pluss det som står i kuvøsen.. Sist år hadde jeg fem totalt, pluss noen hyller, og bordet ble også brukt som underlag for brett