I påsken skal bed ryddes og gjøres klar. Noe av det kjekkeste med denne ryddingen er å oppdage hva som har overlevd vinteren, og å se alle de små grønne spirene ved røttene av staudene.

Bedene på bildet hadde sin første sesong sist år og skal utvikles videre. Når jeg ser hvilke stauder som ser ut til å trives her kan jeg blant annet ta utgangspunkt i disse og bestemme meg for om jeg skal plante flere v samme eller flytte.

DSC_0008 (2)
Bedet slik det så ut i august 2015.
DSC_0001 (2)
Vi elsker liljer og jeg vurderer om vi skal plante enda flere for årets sesong.

I år skal jeg lage et nytt ganske stort bed som skal fylles av peoner. Det gleder jeg meg virkelig til. Det skal ligge på framsiden av huset hvor det vil få sol hele dagen.

Jeg er spent på hvilke peoner som jeg klarer å få tak i her lokalt, og tar gjerne imot tips dersom det er noen som kjenner til et gartneri som har et godt utvalg. Ettersom peonene blomstrer i første del av sommeren så er planen å ha andre blomster i bedet som blomstrer resten av sommeren. Foreløpig har jeg en del tanker om hvilke blomster det skal være, men klok av erfaring kan det fort endre seg.