Tidligere år tillot jeg meg kanskje å kjøpe 5-7 planter prydtobakk. Blomster som dufter har alltid tiltrukket meg. For mange år siden så jeg noen flotte prydtobakk da vi besøkte Flor og Fjære, og har siden den gang prøvd å få til denne blomsten i egen hage. Nå hadde jeg i alle fall muligheten til at antallet blomster kunne øke betraktelig.

Jeg handlet inn tre forskjellige farger; limegrønn, lys lilla og mørk lilla. Da jeg skulle så frøene ble jeg mildest talt skuffet da det kun var 8-10 frø i den mørklilla pakken. Noen mer i den lys lilla, men i den pakken som hadde frøene til den limefargede utgaven var det mer enn nok frø.

Jeg sådde alle frøene! Fra alle pakkene, og det var ikke så smart. Det var helt ok når det gjaldt de lilla, men jeg innså jo etter hvert at jeg hadde et hav av limegrønne småplanter.

Det ga meg muligheten til å være gavmild, og jeg må innrømme at jeg til slutt kastet en del.

Siden vi hadde så mange små planter kunne jeg plante ut i bedene av hjertens lyst, og da de etter hvert vokste seg store så fikk jeg rimelig mange prydtobakk blomster. Noen ganger syntes jeg til og med at jeg kanskje hadde for mange. Det skulle jeg aldri trodd.

I løpet av sesongen så var det til tider en god del bladlus på prydtobakken, men de klarte seg likevel bra, og jeg håper at mange insekter fikk rikelig med mat.

Jeg synes prydtobakken fungerte godt sammen med forskjellige andre blomster, og jeg kommer nok til å så prydtobakk neste sesong også.

Den lille tette skogen der er planter jeg enda ikke har plantet om av den limegrønne typen.
Den lille tette skogen der er planter jeg enda ikke har plantet om av den limegrønne typen.
Noen mindre planter er allerede på plass, og her skal de siste i jorden.
Noen mindre planter er allerede på plass, og her skal de siste i jorden.
Den limegrønne er en fin kombinasjon med rosa roser.
Den limegrønne er en fin kombinasjon med rosa roser.
På vei inn for landing.
På vei inn for landing.

DSC_0059 (2)

Lys lilla og heliotrop. Begge er blomster som dufter.
Lys lilla og heliotrop. Begge er blomster som dufter.
Lett blanding.
Lett blanding.
Tett på den lilla.
Tett på den lilla.
De lilla passer supert til den hvite Karen Blixen rosen.
De lilla passer supert til den hvite Karen Blixen rosen.