Min farmor hadde de mest fantastiske bed med georginer. Et av barndomsminnene er de flotte bukettene vi fikk med oss hjem etter helgebesøk. Da vi flyttet inn her så fikk jeg noen avleggere av min far, men jeg var ikke flink nok til å passe disse og de avgikk dessverre med døden.

De siste årene har jeg kjøpt noen sommer georginer, og plantet disse der de passet inn. Det har gjerne vært med roser og lavendel. Med de store nye bedene innbød til et nytt forsøk og jeg handlet inn knoller. For å gi dem ekstra gode vilkår så fikk de vokse i drivhuset før de ble plantet ut i bedene. Det så lovende ut helt til de nærmest ble helt inneklemt av andre blomster som tok litt av. Plassering er derfor noe jeg må tenke nøye gjennom neste år.

Nå har vi spadd opp knollene og skal etter beste evne ta vare på dem over vinteren slik at vi får glede av blomstene neste sommer.

Jeg tok noen bilder av noen av årets blomster og som dere ser er det godt med andre blomster rundt dem.

Her har vi litt av alt.
Her har vi litt av alt.
Disse hvite er helt skjønne. Her sammen med lilla salvie.
Disse hvite er helt skjønne. Her sammen med lilla salvie.
Sommergeorgienene jeg kjøpte i fjor.
Sommergeorginene jeg kjøpte i fjor.
Denne vakre oransje passet perfekt i bedet med lignende farger. En flott gave fra en venninne.
Denne vakre oransje passet perfekt i bedet med lignende farger. En flott gave fra en venninne.
Her er det også litt trangt.
Her er det også litt trangt.
Denne kjøpte jeg et par stykker av i blomst.
Denne kjøpte jeg et par stykker av i blomst.
Vakker i trengselen.
Vakker i trengselen.