Ved en tilfeldighet kjøpte jeg kjempe verbena sist sommer, og da den stod der og svevet over de andre blomstene var det gjort, jeg var forelsket!

Da vi besøkte hager i Nederland sommeren 2014 tok jeg bilder av, og så blomsten i flere sammenplantninger, og jeg ble betatt. Men, det var først da vi kom hjem fra ferien, og så at de faktisk sto der og struttet i det ene bedet på forsiden, at jeg tenkte “denne har kommet for å bli”.

Vårt klima med minus grader om vinteren er ikke det gunstigste, så jeg må enten så den på nytt hvert år, eller grave den opp og ta den inn slik at den overvintrer frostfritt. Jeg kommer nok til å gjøre begge deler.

I år ble plantene som jeg hadde sådd som frø gigantiske. De er godt over to meter. Jeg har lest at en kan klippe dem tilbake i vekstperioden, og på den måten begrense høyden. Det vil jeg prøve meg litt på neste år.

Det er en plante som det er lett å få til, og jeg tror at jeg nærmest fikk 100% vekst fra frøene jeg sådde. Det var veldig oppløftende. Så absolutt en plante å anbefale.

Bildene viser litt forskjellige stemninger fra bedene med kjempeverbena.

DSC_0034 (2)

Verbena treenighet
Verbena treenighet

DSC_0098 (2)

Verbena som svever over cosmos, georginer og margeritter
Verbena som svever over cosmos, georginer og margeritter
Den mørke husveggen gir fin kontrast.
Den mørke husveggen gir fin kontrast.